8 redenen waarom jij de burgemeester van Antwerpen bent!

De Antwerpse politiek beroert al even het land. Maar wie is eigenlijk de echte burgemeester? JIJ!

1. Ga jij wel eens naar chique verjaardagsfeestjes in dure sterrenrestaurants van vastgoedmakelaars met een bedenkelijke reputatie? Haha typisch burgemeester!

2. Drink jij in dat sterrenrestaurant dan nog steeds liever een Cola Zero dan een goed glas wijn? Ho maar, burgemeester VAN HET VOLK

3. Maar bestendig je daarmee wel je relatie met je favoriete bouwpromotor, aan wie jouw stadsbestuur bouwprojecten toekent tegen het advies van je eigen ambtenarij in? Haha dat doet alleen de burgemeester!

4. En moet je daar vervolgens dan GEEN kritische vragen van ‘kritische’ journalisten over beantwoorden? WIE IS HIER DE ECHTE BURGEMEESTER???

5. Meer nog, ALS JIJ VERDRIETIG BENT omdat je naam dreigt zwartgemaakt te worden DAN IS TOCH IEDEREEN VERDRIETIG! BUR-GE-MEES-TE-R!! Beloof wat transparantie of zo.

6. Komt er dan een zitting in de gemeenteraad over die vastgoedprojecten? Dan laat je Filip Dewinter toch gewoon een zitting achter gesloten deuren aanvragen? Als een KONING, haha burgemeester natuurlijk, wat?

7. En denkt de oppositie slim te zijn… maar is ze dat niet?

Haha echt dom

8. Is die oppositie zelfs zo amateuristisch dat ze zich verliest in interne conflicten en niet achter haar eigen mensen kan staan en zich al uit de race knikkert nog voor de race begint? Haha wat een losers. ER IS MAAR 1 BURGEMEESTER EN DAT BEN JIJ!

Maak je dus maar op voor een nieuwe zes jaar op ‘t Schoon Verdiep. MIJNHEER DE BURGEMEESTER!

Haha niemand kan je wat maken doe maar lekker echt maakt niet uit.

 

Beeld: Fred Romero via Flickr

Mondig Satire
Mondig Satire is de komische vleugel van Mondig. Wat uiteraard niet betekent dat het hier minder ernstig is. Voor alle clickbait, flauwe parodieën, games, cartoons... bent u hier aan het goede adres. Maar we menen het ook. Een beetje. Toch?